Technológia

Hivatalos: önvezető autós szoftvert fejleszt az Apple

| Forrás: origo.hu

Az elmúlt években rengeteg pletyka érkezett arról, hogy a Google nyomdokaiba lépve az Apple is dolgozik a saját önvezető autós projektjén. Az első beszámolók 2014-re datálhatóak, akkoriban még arról volt szó, hogy az önvezető autós vezérlőszoftver mellett a vállalat egy saját kocsit is szeretne tervezni. A legmozgalmasabb időszakban állítólag ezernél is több mérnök dolgozott a Project Titan munkanevű kezdeményezésen.

Lexus RX450h autóval teszteli az önvezető rendszerét az Apple.
Forrás: Bloomberg

A beszámolók szerint mindig is óriási volt a káosz a projekt háza táján, ugyanis nem volt világos a mérnökök számára, hogy pontosan mit és hogyan kellene tenniük. Tavaly októberben az Apple vezetése lemondott a saját autó tervezéséről, már csak az autók önvezető vezérlőszoftverén dolgozik a vállalat, a döntéssel végre fókuszálttá vált a munka. Olyannyira, hogy április végén megkezdődött az önvezető szoftver közúti tesztelése, meglepően gyorsan lencsevégre is kapták a vállalat egyik szenzorokkal teletömött autóját.

Mindezek után időszerű volt, hogy az Apple elismerje a Project Titan létezését, kedden a Bloombergnek adott interjújában Tim Cook végre megejtette a hivatalos bejelentést.

Mindezek után időszerű volt, hogy az Apple elismerje a Project Titan létezését, kedden a Bloombergnek adott interjújában Tim Cook végre megejtette a hivatalos bejelentést.

– nyilatkozta az Apple ügyvezető igazgatója.

További tartalmak

Pénzügyi szempontból jó éve volt a főváros...

Minden korábbinál többen, 3200-an látogattak ki a...

Két forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti...

Az energiahatékonyságot javító megoldások napjaink...

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki...

Tovább az eszköztárra