Politika

BEMUTATTÁK A FIDESZ-KDNP VESZPRÉM MEGYEI KÉPVISELŐJELÖLTJEIT

A Fidesz-KDNP Veszprém megyében, az 1-es választókerületben Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, miniszterelnök-helyettest, a 2-esben Kontrát Károlyt, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárát, a 3-asban Lasztovicza Jenő megyei közgyűlési elnököt, a 4-esben pedig Kovács Zoltán megyei kormánymegbízottat indítja.

Kovács Zoltán elmondta: a következő hetekben minden választópolgárhoz el szeretnének jutni, hogy további támogató aláírásokat gyűjtsenek annak a munkának a folytatásához, amelyet 2010-ben elkezdtek. Hozzátette: nem szeretnék, ha visszatérne a múlt, mert “az emberek nem kérnek a Gyurcsány-Bajnai-korszakból”.

AZ EMBEREK NEM KÉRNEK A GYURCSÁNY-BAJNAI-KORSZAKBÓL.

A veszprémi központú 1-es választókerületben induló Navracsics Tibor 2006 óta parlamenti képviselő. Azt mondta, hogy két nagy ígérete volt 2010-ben, ezek megvalósulóban vannak. Az egyik a veszprémi kórház onkológia központjának megépítése, ez hamarosan befejeződik. A másik a 8-as főút korszerűsítése, amely már elkezdődött. Jelezte: továbbra is szeretne minél több fejlesztést irányítani a térségbe, illetve a turizmus fejlesztésével még több turistát vonzani Veszprémbe és környékére.

A Várpalotát és Balatonfüredet is magában foglaló 2-es körzetben induló Kontrát Károly 1998 és 2002 között már volt a Belügyminisztérium államtitkára, 2002 óta parlamenti képviselő.

Hangsúlyozta: Várpalota térségében a munkahelyteremtésre, az egészségügy helyzetének javítására és a 8-as főút várost elkerülő szakaszának megépítésére szeretne koncentrálni. A Balaton-parton a turizmusfejlesztést és a közbiztonság erősítését jelölte meg fő irányként.

A tapolcai központú 3-as választókörzetben induló Lasztovicza Jenő 1998 óta országgyűlési képviselő. Közölte: kiemelt figyelmet kíván fordítani Sümeg és Tapolca térségében a munkahelyteremtésre, Ajkán a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. további működésére, míg a balatoni térségben a horgász- és vitorlásturizmusra, valamint a kikötők fejlesztésére.

A pápai központú 4-es választókerületben induló Kovács Zoltán 1998 óta parlamenti képviselő. Az elmúlt négy év eredményei között megemlítette, hogy Pápán jelentős mértékben nőtt a munkahelyek száma, amihez a kormány több milliárd forint támogatást nyújtott. Jelentősnek nevezte a devecseri újjáépítést, a zirci apátsági látogatóközpont létrehozását, illetve a pápai és zirci kórházak fejlesztését. Tervei között említette a 83-as út felújítását, valamint az egészségügyi intézmények további korszerűsítését.

További tartalmak

Pénzügyi szempontból jó éve volt a főváros...

Minden korábbinál többen, 3200-an látogattak ki a...

Két forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti...

Az energiahatékonyságot javító megoldások napjaink...

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki...

Tovább az eszköztárra