Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma préselve
- 1 nagyobb vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 2 szál zeller feldarabolva
- 2 közepes sárgarépa megtisztítva és feldarabolva
- 2 darab erős paprika feldarabolva
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1 evőkanál csilipor
- só és bors ízlés szerint
- 2 x 400 g apróra vágott paradicsom
- 400 g vörösbab lecsepegtetve, megtisztítva
- 100 g/1/2 bögre szárított vörös lencse
- 400 g fagyasztott szója
- 250 ml/1 bögre zöldségleves
Választható ízek, amiket még beletehetünk
- 2 evőkanál balzsamecet
- friss koriander apróra vágva
A tálaláshoz
- 1 adag (barna) rizs megfőzve
- facsart lime leve
Elkészítése
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben.
Közepes lángon pároljuk a fokhagymát, a hagymát, a zellert, a sárgarépát és a paprikát addig, amíg az összes meg nem puhul, ez néhány percet vesz majd igénybe. Ekkor adjuk hozzá a köményt, a csilipaprikát, a sót és a borsot, majd jól keverjük össze.
Miután alaposan összekevertük az ételt, adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, a babot, a lencsét, a szóját és a zöldséglevet. Valamint fűszerezzük meg az összes fűszerrel, ami az ételhez szükséges. Adjuk hozzá az extrákat is, ha szeretnénk.
Keverjük össze az egészet, és főzzük még kürölbelül 25 percig.
Tálaljuk a megfőzött (barna) rizzsel, egy csipetnyi friss korianderrel és néhány csepp lime-mal.
Ha nem fogyna el az összes, lefagyasztva vagy hűtve is tárolhatjuk, de négy napon belül fogyasszuk el, nehogy megromoljon!