Egészség

Babák a melegben: alkalmazkodjunk a kánikulához

| Forrás: ridikul.hu
A nyári meleg, a kánikula hatással van a hangulatunkra, a viselkedésünkre. Ezért talán nem meglepő, hogy a gyerekek és a babák hangulata és kedve is megváltozik, amikor nyár van, és kánikula. Mutatjuk, hogyan.

Étkezés

A melegben mi is más ételeket kívánunk, és még többet iszunk, még több folyadékra van szükségünk az izzadás miatt. Nincs ez másképp a babáknál sem: szívesebben fogadják a lédúsabb ételeket, és kevesebbet is ehetnek, mint máskor. Az anyatejjel táplált babák pedig többet szopizhatnak, mert így oltják a szomjukat.

Unsplash/ Lubomirkin

Folyadékbevitel

Ha még anyatejjel tápláljuk a babánkat, gyakrabban kérhetnek enni, hiszen ezzel pótolják a számukra szükséges folyadékot. Egyébként adjunk a kicsiknek étkezés után vizet, és az étkezések között is kérdezzük meg tőlük, hogy isznak-e legalább egyszer.

Alvásidő

Bennünket is megviselhet a meleg – nehezebben alszunk el, előfordulhat, hogy izzadunk alvás közben. A kicsik esetében a nappali alvás is nehezen mehet, napközben még melegebb van, mint este, ezért nem olyan könnyen lazulnak el, mint általában. Keressünk hűvösebb, árnyékosabb helyet az alvásra, szellőztessünk, ha a természetben vagyunk, keressünk egy szellősebb, de nem huzatos helyet.

Éjszaka a babák nyugtalanabbak lehetnek, ahogyan mi is. Ha módunkban áll, előtte hűtsük le a szobát a klíma segítségével, vagy szellőztessünk ki alaposan alvás előtt. Ne öltöztessük vagy takarjuk be túlságosan, s ha nem veszélyes, akár egész éjszakára nyitva hagyhatjuk az ablakot a kicsi szobájában is.

Sétálunk, sétálunk

A meleg miatt kénytelenek vagyunk módosítani a séta időpontját, illetve az egyre melegebb időhöz igazítani. Próbáljuk meg délelőtt 10 előttre, valamint este 5, inkább 6 óra utánra időzíteni a sétákat.

További tartalmak

Pénzügyi szempontból jó éve volt a főváros...

Minden korábbinál többen, 3200-an látogattak ki a...

Két forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti...

Az energiahatékonyságot javító megoldások napjaink...

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki...

Tovább az eszköztárra