Család

A KORMÁNY SZAKMAI KONZULTÁCIÓT INDÍT A VÉDŐNŐKKEL

| Forrás: fidesz.hu

A JÖVŐ ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TÖRVÉNY 2 MILLIÁRD FORINTTAL TÖBBET SZÁN A VÉDŐNŐI PRAXISOK FINANSZÍROZÁSÁRA VALAMINT A VÉDŐNŐK BÉRÉNEK NÖVELÉSÉRE.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára aláhúzta, a jövő évi költségvetési törvény 2 milliárd forinttal többet szán a védőnői praxisok finanszírozására, valamint a védőnők bérének növelésére.

Hozzátette: az idei költségvetés is több, mint 300 millió forintot tartalmaz pótlékként a védőnők számára, így novembertől 30 ezer forinttal keresnek majd többet – hangsúlyozta.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a korábbi években is növelték a védőnői szolgálatoknak a díjazását, így összességében a 40 százalékos emelés, 17,7 milliárd forintról – ami 2010-ben volt -, 27 milliárd forintra emelkedik a következő évben – mondta.

Az állam a családtámogatási rendszer részeként, igyekszik a megerősített védőnői szolgálatokban is a családok számára segítséget nyújtani – tette hozzá Rétvári Bence.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kijelentette: köszönettel és megbecsüléssel tartozunk a védőnőknek, hiszen Magyarországon közel 5 ezer védőnő végzi felelősségteljesen és áldozatosan munkáját.

Aláhúzta: fontosnak tartjuk a védőnőkkel folytatott párbeszédet, ezért az elkövetkezendő időszakban Magyarország Kormánya a védőnői szolgálat jövőjéről egy országos konzultációt indít. Már a jövő héten elindul, június 21-én Eger városa lesz az első helyszíne ennek a személyes védőnői konzultációnak – fűzte hozzá.
Megjegyezte: az elkövetkezendő időszakban minden megyét végig fognak járni és egy szakmai párbeszédre hívják a védőnőket.

Bábiné Szottfried Gabriella fontosnak nevezte a konzultációt, kiemelve: jelentős lesz az, hogy 2013-hoz képest és a forrásbővítések után, mennyit léptünk előre, és hogyan határozzuk meg a jövőképet – mutatott rá az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnőtagozatának vezetője.

További tartalmak

Pénzügyi szempontból jó éve volt a főváros...

Minden korábbinál többen, 3200-an látogattak ki a...

Két forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti...

Az energiahatékonyságot javító megoldások napjaink...

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki...

Tovább az eszköztárra