Gazdaság

Nyereséges volt tavaly a BKK

| Forrás: origo.hu

A BKK 2026-ban 181,9 milliárd forint összbevételt realizált, ebből több mint 89 milliárd volt a belföldi értékesítés nettó árbevétele, ez azonban csökkent 2015-höz képest, egyebek között azért is, mert tavaly átadták az agglomerációs közlekedést és a HÉV-et. Az egyéb bevétel meghaladta a 92 milliárd forintot.

Többen vettek bérletet

A jegyek és bérletek értékesítéséből tavaly 63,7 milliárd forint folyt be, ami kétmilliárdos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A beszámolóból nem derül ki, hogy mi állhat ennek hátterében, de miután az elmúlt évben sem emelkedtek a tarifák, így ez a növekvő utasszámmal vagy az értékesítés szerkezetében bekövetkezett változással magyarázható, vagyis lehet, hogy tavaly többen vettek például bérletet, mint korábban.

A Bubi tavaly kevesebbet termelt, mint egyévvel korábban
Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Több pénz jött be a büntetésekből

Az elmúlt évben jelentősen megnőtt a pótdíjakból befolyó összeg is, ebből tavaly több mint másfél milliárd forint bevétele származott a BKK-nak, míg egy évvel korábban nem érte el az egymilliárd forintot sem.

A Világgazdaság cikke szerint úgy tűnik, mintha kevesebben használnák, vagy rövidebb távon vennék igénybe a közösségi kerékpárokat (Bubi), tavaly ugyanis nyolcmillió forinttal kevesebb, 83 millió forint bevétele származott ebből a forrásból a BKK-nak.

További tartalmak

Pénzügyi szempontból jó éve volt a főváros...

Minden korábbinál többen, 3200-an látogattak ki a...

Két forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti...

Az energiahatékonyságot javító megoldások napjaink...

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki...

Tovább az eszköztárra