Konyha

Uborkás-avokádós saláta koktélparadicsommal

| Forrás: Ridikül.hu
Ki mondta, hogy a diéta unalmas? Hogy amit fogyókúra közben ehetünk, az nem lehet istenien finom? Mert aki ezt állítja, az minden bizonnyal nem próbálta ezt az uborkás-avokádós salátát koktélparadicsommal megbolondítva. Aki nem hiszi, járjon utána!

Egy fogyókúra közben gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy mivel sok mindent ki kell iktatnunk az étrendünkből, a zöldségek, saláták elkészítésére már nem fordítunk olyan nagy figyelmet. Emiatt egyhangú, unalmas és mindig ugyanolyan lesz a reggeli, az ebéd és a vacsora is. Ennek elkerülése érdekében íme egy szuper recept, amely segítségével remélhetőleg új színt vihetünk a diétás étrendünkbe. Könnyen és gyorsan elkészíthető, ha marad, a hűtőben tároljuk, míg az összes el nem fogy.

Hozzávalók

  • 2 darab uborka
  • kb. 30 darab koktélparadicsom
  • 1 darab avokádó
  • 2 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 bögre friss mozzarellagolyó
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése

Mossuk és szárítsuk meg az uborkát, majd kockázzuk fel. Ugyancsak mossuk és szárítsuk meg a koktélparadicsomot, majd vágjuk félbe. Kockázzuk fel az avokádót is. Tegyük ezeket egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a mozzarellagolyókat. Óvatosan keverjük össze, majd locsoljuk meg a keveréket az olajjal, az ecettel, és szórjuk rá a fokhagymaport. Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Óvatosan, de alaposan keverjük össze, és már kész is vagyunk a salátánkkal. Azonnal fogyasztható!

További tartalmak

Pénzügyi szempontból jó éve volt a főváros...

Minden korábbinál többen, 3200-an látogattak ki a...

Két forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti...

Az energiahatékonyságot javító megoldások napjaink...

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki...

Tovább az eszköztárra