Egy fogyókúra közben gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy mivel sok mindent ki kell iktatnunk az étrendünkből, a zöldségek, saláták elkészítésére már nem fordítunk olyan nagy figyelmet. Emiatt egyhangú, unalmas és mindig ugyanolyan lesz a reggeli, az ebéd és a vacsora is. Ennek elkerülése érdekében íme egy szuper recept, amely segítségével remélhetőleg új színt vihetünk a diétás étrendünkbe. Könnyen és gyorsan elkészíthető, ha marad, a hűtőben tároljuk, míg az összes el nem fogy.
Hozzávalók
- 2 darab uborka
- kb. 30 darab koktélparadicsom
- 1 darab avokádó
- 2 evőkanál friss bazsalikom
- 1 bögre friss mozzarellagolyó
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése
Mossuk és szárítsuk meg az uborkát, majd kockázzuk fel. Ugyancsak mossuk és szárítsuk meg a koktélparadicsomot, majd vágjuk félbe. Kockázzuk fel az avokádót is. Tegyük ezeket egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a mozzarellagolyókat. Óvatosan keverjük össze, majd locsoljuk meg a keveréket az olajjal, az ecettel, és szórjuk rá a fokhagymaport. Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Óvatosan, de alaposan keverjük össze, és már kész is vagyunk a salátánkkal. Azonnal fogyasztható!