Közélet Belföld

Cápától a szarvas nyakig: indul az Országos Étterem Hét

A néhány ezer forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat október 9-15. között kóstolhatják meg a vendégek - az őszi programban több mint 100 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vesz részt.

Az előző, tavaszi fordulóban rekordszámú, 26.000 vendég vett részt az 1 hetes kulináris programban. Legutóbb közel 3.100 vendég értékelte a programhoz csatlakozó éttermeket: ennek alapján a vendéglátóhelyek összteljesítménye 5 pontos skálán 4,59 pontot ért el, ami az eddigi legjobb eredménynek számít.

Rókacápa húsából készült fogás - képünk illusztráció (Forrás: Wikipedia)

Rókacápa húsából készült fogás – képünk illusztráció (Forrás: Wikipedia)

A programhoz már most több mint 100 étterem csatlakozott. A legtöbbjük mindössze pár ezer Ft-os áron kínálja a 3 fogásból álló menüket, azonban az éttermek között van néhány felső kategóriás és gourmet étterem is, ezeknél ugyancsak ötezer forint alatti áron érhetőek el a menüsorok.

Fürjtől az angusig

A XIII. Országos Étterem Héten ismét a legkülönfélébb ízvilágokat felsorakoztató éttermek vesznek részt: a tradicionális magyar fogásokon túl az igazi ínyencek megkóstolhatják például az olasz, a francia, az amerikai, az ázsiai vagy akár a grúz konyha jellegzetességeit is. A hagyományostól eltérő alapanyagok között néhány étterem kínálatában megtalálható lesz például a fürj, az Angus marha, cápahús, illetve még a szarvas nyak is.

[interestingbar group=”interesting”]

A programban számos visszatérő étterem vesz részt, de bőven akadnak új vendéglátóhelyek is – az asztalfoglalás szeptember 20-án elindult, a foglalásokat kizárólag a www.etteremhet.hu weboldalon keresztül várják az éttermek.

További tartalmak

Pénzügyi szempontból jó éve volt a főváros...

Minden korábbinál többen, 3200-an látogattak ki a...

Két forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti...

Az energiahatékonyságot javító megoldások napjaink...

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki...

Tovább az eszköztárra