Te + Én

1 intelligens mondat, és vége a vitának

Időről időre akár a munkahelyen, akár a magánéletünkben, de mindannyian belefutunk egy-egy konfliktusos helyzetbe, ami teljesen normális. Azonban hogy hogyan kezeljük ezeket a szituációkat, az már rajtunk is múlik. Következzen néhány mondat, amely a legtöbb esetben segíthet nekünk.

Megértem, miért vagy ideges…

Ha nem azonnal lerohanjuk a másikat, hanem megpróbáljuk megérteni az ő álláspontját, akkor még nem oldódik meg a probléma, azonban segít abban, hogy elinduljon egy konstruktív beszélgetés.

Segíts megérteni! / Kérlek, magyarázd el, mit nem értesz!

Amikor két ember küzd, akkor mindketten csak a saját maguk igazát mondogatják. Ismerjük, értsük meg a másik álláspontját, ehhez nyugodtan kérjünk tőle segítséget, és szinte biztos, hogy hamarabb és sokkal könnyebben meg fogjuk tudni oldani a megoldhatatlannak látszó helyzetet.

Fotó: iStock.com/ master1305

Fotó: iStock.com/ master1305

Mit tehetek a helyzet megváltoztatásáért?

Ha készen állunk a kompromisszumra, akkor ez a kérdés sokat segíthet abban, hogy ne fajuljon el a vita. Mindig jó tudni, pontosan mit várnak tőlünk, hiszen így követhetjük el a legkevesebb hibát.

Olyan szép vagy, amikor dühös vagy

A bók még egy civakodás közben is csodákra képes. Miután kaptunk egy ilyen dicséretet, a testünkben boldogsághormonok szabadulnak fel, aminek az eredménye, hogy elmosolyodunk, és a konfliktus is hamarabb rendeződik.

Igen, igaza(d) van…

Próbáljunk meg egyetérteni a vitapartnerünkkel. Ez az egyszerű trükk csodálatos eredményekre képes. Például, ha emberekkel dolgozunk, és valamelyikük elégedetlen egy termékkel vagy egy szolgáltatással kapcsolatban, akkor indítsuk ezzel a mondattal a beszélgetést, így sokkal könnyebben meg fogjuk tudni oldani a problémánkat.

Tartsunk egy kis szünetet, majd újra beszéljük át a helyzetet

Néha szükség van egy kis szünetre ahhoz, nehogy olyat mondjunk a másiknak, amit magunk is megbánnánk. Sétáljunk egyet, és emlékezzünk vissza, hogyan is kezdődött az összetűzés. Lehet, hogy nincs is akkora baj, vagy csak éppen mindketten rossz hangulatban voltunk.

További tartalmak

Pénzügyi szempontból jó éve volt a főváros...

Minden korábbinál többen, 3200-an látogattak ki a...

Két forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti...

Az energiahatékonyságot javító megoldások napjaink...

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki...

Tovább az eszköztárra