Sergio Pérez Forma-1 Fernando Alonso Felipe Massa F1 Hírek

A hazáját ért katasztrófa után jótékonykodik az F1-es pilóta

Pénzadománnyal sietett honfitársai megsegítésére a Force India mexikói versenyzője, Sergio Pérez a hazáját sújtó földrengés után.

Kedden 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Mexikót. A jelentések szerint már több mint 200 áldozata van a katasztrófának. A történtek a Forma–1 mezőnyének tagjait is megrázták, az egyetlen mexikói versenyző, Sergio Pérez pedig máris jótékonykodásba kezdett.

A Force India versenyzője közösségi oldalán szólította föl szurkolóit az adakozásra. Kezdésnek mindjárt 3 millió pesót, azaz közel 44 millió forintot ajánlott föl a károsultaknak. Emellett jelezte, az alapítványa számára befizetett minden egyes dollár után 5 dollárt fog felajánlani támogatója, a milliárdos Carlos Slim, szintén saját alapítványán keresztül.

Az F1-ben nemcsak Pérez fejezte ki együttérzését a tragédia áldozatai felé. „Szent ég!!! Imádkozom Mexikóért. Annyira szomorú!” – írta közösségi oldalán Felipe Massa.

Fernando Alonso eközben spanyolul szólalt meg. „Lesújtó látni a mexikói földrengésről készült felvételeket. Nagyon szeretem ezt az országot! Ölelés és sok erőt kívánok” – üzente a kétszeres világbajnok.

A Forma–1 mezőnye jó egy hónap múlva, az október 29-ei hétvégén látogat Mexikóba, a futam újraélesztése óta a mostani lesz a harmadik Mexikói Nagydíj.

További tartalmak

Pénzügyi szempontból jó éve volt a főváros...

Minden korábbinál többen, 3200-an látogattak ki a...

Két forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti...

Az energiahatékonyságot javító megoldások napjaink...

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki...

Tovább az eszköztárra